SIJAINTI JA HALLINNOLLINEN ASEMA

Perho sijaitsee Länsi-Suomen läänissä, Keski-Pohjanmaan maakunnassa. Olemme osa Kaustisen seutukuntaa, johon kuuluu lisäksemme  Halsua, Lestijärvi, Kaustinen,
Toholampi, Veteli.

Perustamisvuosi: 1868
Pinta-ala: 776,23 km2 (vesistöä 24,9 km2)
Asukkaita: 2907 1.1.2017
Länsi-Suomen lääni Keski-Pohjanmaan käräjäoikeus
Keski-Pohjanmaan liitto Poliisi -
Kaustisen kihlakunnan poliisilaitos
Kaustisen seutukunta Puolustusvoimat -
Pohjanmaan aluetoimisto
Oulun hiippakunta Länsi-Suomen verovirasto - 
Kokkolan toimipiste

 

PERHON VAAKUNA

Perhon vaakuna

Perhon kunnanvaltuusto on 2.4.1952, § 7 hyväksynyt Perhon kunnan vaakunaksi Gustaf von Numersin suunnitteleman vaakunan.

Vaakunaselitys:
Mustassa kentässä kultainen perhonen,jonka yläpuolella saatteena hopeinen naularisti.

Värien symboliikasta voidaan todeta, että musta väri viittaa vaikeisiin aikoihin – nälkään ja kärsimykseen, joita täällä on koettu. Hopeinen naularisti taas kertoo Perhon sotaisesta historiasta. Kultainen perhonen kuvaa iloa ja toivoa paremmasta.

PERHOON ON HELPPO TULLA!


Tästä tarkempi kartta...

Rovaniemi 474 km
Kuusamo 481 km
Oulu 267 km
Kokkola 100 km
Kuopio 234 km
Seinäjoki 128 km
Mikkeli 255 km
Tampere 243 km
Jyväskylä 142 km
Turku 398 km
Helsinki 397 km

Perho.....

Mitä tulee mieleen kun kuulet jonkun mainitsevan Perhon?

Liittykö mielikuvasi kalastukseen, radiojuontajaan, kuulantyönnön olympiavoittaja-Arsiin,vaiko painija Rami Hietaniemeen?

Vai tuleeko mieleesi paikka jossa haluat asua, viettää vapaa-aikaasi ja työskennellä?

Perho on pieni mutta pippurinen kunta. 
Niin perholaisille asukkaille kuin vierailijoillekin tämä meidän ikioma Perho tarjoaa kaiken tarvittavan, mm.
- kauniin, koskemattoman luonnon, aikaa ajatuksille ja itsellesi seuraamalla luonnon ihmeitä vuodenaikojen vaihtuessa
- rauhallisen, lapsiystävällisen ympäristön puistoineen ja leikkikenttineen. Päivähoito järjestyy joko päiväkoti Satulinnassa tai perhepäivähoidossa - tarvittaessa lastenhoito järjestetään perheen kotiin myös tilapäistarpeeseen. Meillä toimii seurakunnan päiväkerho pienten yhdessäoloon, jokainenhan tarvii omanikäistänsä seuraa. Eskari-ikäiset peuhaavat ja opettelevat koulunaloitusta kirjaston rakennuksessa hienon leikkipuiston vieressä-ihan lähellä käyskentelevät maaseutuopiston hevoset laitumella ja ohjatusti lapset tutustutetaan siihenkin, mistä se maito oikeasti lasiin tulee. 
- opiskelupaikkoja nuorille: lukio, yhdistelmälukio jossa mahdollisuus joko metsästää, karjanhoitaa, hevostella itselleen ammatti. Mietippä sitä :) Perhossa opiskellessasi tutustut nuoriin ympäri Suomea ja jopa kansainvälisesti, opiskelijoita tulee Perhoon myös ulkomailta
- uudisrakentajille on tarjolla edullisia tontteja sekä keskustan tuntumasta että sivukyliltä, ja jos loma-asunnon haluat Perhoon, kauniita järvenrantamökkitontteja on vielä vapaana
- Perhossa on työpaikkoja, tekevä paikkansa löytää.Kysy!
- työvuosien tultua täyteen, tylsää ei eläkepäivillä tule! Jos omat ideat loppuu, niin mm. Kansalaisopiston kautta voit löytää itsestäsi uusia ulottuvuuksia ?
- Kun ette enää jaksa omin voimin omassa kodissa niin kotipalvelu, palveluasunnot ja Jalmiinakoti auttaa löytämään parhaan ratkaisun hyvään vanhuuteen. Perhossa työelämästä eläkkeelle siirtyneet eivät ole rasite, vaan korkealle arvostettuja ihmisiä jotka ovat tehneet tästä Perhosta mielettömän hyvän paikan elää - Kiitos teille!

Kaikki palvelut löytyvät omasta kunnasta, vauvasta vaariin.

Tervetuloa Perhoon, reiluun ja reippaaseen elämänmenoon!