Ajankohtaista koronarokotuksista

Soiten tunnus: ihminen keskiossä

Soite on laajentanut tällä viikolla neljänsien koronarokotusten antamista vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluville yli 18-vuotiaille. Neljänsiä rokotteita annetaan kaikille yli 60-vuotiaille sekä muille neljänteen rokotukseen oikeutetuille.

Ajan koronarokotukseen voi varata DigiSoiten Omahoitopalvelusta osoitteesta https://soite.terveytesi.fi tai arkisin kello 9–15 puhelimitse numerosta 06 828 7488. Rokotusajan voi varata myös omasta terveyskeskuksesta.

Soite järjestää ilman ajanvarausta tapahtuvia walk in -rokotuspäiviä eri terveyskeskuksissa. Walk in -päivinä koronarokotukseen voi tulla itselle parhaiten sopivana ajankohtana ja rokotukseen voi hakeutua mihin tahansa Soiten rokotuspisteeseen. Perhon terveyskeskuksessa järjestetään seuraava walk in -rokotuspäivä keskiviikkona 7.9. kello 9–13.30. Annettava rokote on Pfizerin. Walk in -rokotepäivinä annetaan 1.–5. rokoteannoksia.

Soitesta kerrotaan, että koronataudin sairastanut ja kolme rokoteannosta saanut henkilö ei tarvitse neljättä rokoteannosta, sillä sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta.