Ajankohtaista talvikunnossapidosta

Tänä vuonna alkutalvi on ollut leuto ja näyttää jatkuvan sellaisena ainakin lähiviikkoina. Leuto talvi tuo helpotusta mediassakin paljon esillä olleeseen energiapulaan, mutta myös hyvin liukkaita kelejä.

Perhon kunnan talvikunnossapitourakoitsijat tekevät kovasti töitä pitääkseen tiemme liikennöitävässä kunnossa ja liukkauden torjuntaa suoritetaan yleisten alueiden lisäksi koulukuljetusreiteillä. Loskakelit ja vesisateet kuitenkin tekevät liukkaudentorjunnasta hyvin vaikeaa ja hiekoituksen vaikutus saattaa olla hyvinkin lyhyt, kun hiekka sulaa läpi tai jäätyy sataneen veden alle. Tie saattaa näyttää hiekoitetulta, mutta todellisuudessa hiekka onkin jään alla. Tästä syystä liikenteessä niin jalan, pyörällä, autoilla tai muilla menopeleillä on syytä noudattaa erityistä varovaisuutta.

Myös omilla pihoilla on syytä kiinnittää huomiota liukkauden torjuntaan. Kiinteistön omistaja on vastuussa, jos joku liukastuu pihalla.

Talvikunnossapitourakoitsijat on loppuvuodesta kilpailutettu seuraavan 3–4 vuoden ajalle ja alueiden urakoitsijoissa on tapahtunut jotain muutoksia.

Alueita hoitavat:

Mty Koivukoski-Ukskoski suorittaa liukkaudentorjuntaa ja auraa alueet 1 ja 2 (keskusta ja Vanhainkoti–Teollisuusalue–Kampus)

Konepalvelu K. Kytölä Ky auraa alueet 3 ja 7 ((Hiekanmäki–Sahinkoski ja Taipale–Möttönen)

Pohjanmaan Ekoteko Oy auraa alueet 4, 5 ja 6 (Alajoki–Poranen, Jänkä–Salamajärvi–Mökälä ja Oksakoski–Peltokangas–Haukka)

Navettaniemi Mty auraa alueen 8 (Kettukangas–Humalajoki–Korkiakangas)

Jos asut vähintään 50 metriä pitkän (mitattuna auratun tien laidasta pihapiirin rajaan) yksityistien tai pihatien varrella, joka ei kuulu kunnan aurausalueisiin, voit olla oikeutettu maksuttomaan auraukseen. Myös sosiaalisin perustein on mahdollista saada lyhyemmänkin kohteen aurausalueeseen mukaan. Jos heräsi kysyttävää, ota yhteyttä tekniseen johtajaan alpo.anisimaa@perho.com tai 0400 510 706.