Influenssarokotukset alkavat

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite aloittaa maksuttomat influenssarokotukset Soiten toimipisteissä. Influenssarokotukset priorisoidaan ikäihmisille ja riskiryhmiin kuuluville.

Perhon terveyskeskuksessa influenssarokotusajat ovat tiistaina 8.11. kello 16–19.30 ja lauantaina 19.11. kello 8.30–15.30. Influenssarokotukseen tulee varata aika etukäteen joko sähköisesti tai puhelimitse. Puhelinajanvaraus tehdään numeroon 06 828 7488. Puhelinaika 1.11. alkaen maanantaista perjantaihin kello 8–15.30.

Sähköinen ajanvaraus tapahtuu netissä Omahoito-palvelussa osoitteessa https://soite.terveytesi.fi. Palvelu on avoinna ympäri vuorokauden. Omahoito-palveluun kirjaudutaan omilla pankkitunnuksilla tai muulla vahvalla tunnistautumisella, jolloin ajan voi varata itselleen. Päivät, jolloin on tarjolla vapaita aikoja, näkyvät nettikalenterissa vihreällä. Toisen henkilön puolesta voi varata ajan, mikäli toisen puolesta asioinnista on tehty sopimus. Lue lisää: https://soite.fi/asiointiopas/asiakkaan-ja-potilaan-oikeudet/toisen-puolesta-asiointi/

Influenssarokotteen saavat kansallisessa rokoteohjelmassa maksutta ne henkilöt, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle rokotuksesta on merkittävää hyötyä. Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja raskaana olevat, kaikki 65 vuotta täyttäneet, alle seitsemänvuotiaat lapset, sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset, vakavalle influenssalle erityisen alttiiden henkilöiden lähipiiri sekä sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö, joka osallistuu potilaiden ja asiakkaiden välittömän hoitoon tai huoltoon. Myös henkilöt, jotka asuvat tai oleskelevat pitkäaikaisesti laitosmaisissa olosuhteissa – kuten vankeinhoitolaitoksissa – ovat oikeutettuja maksuttomaan influenssarokotteeseen.

Terveydenhoitaja, sairaanhoitaja tai lääkäri arvioi kuuluuko rokotettava maksuttoman rokotuksen kohderyhmään. Jos henkilö ei kuulu kohderyhmään, hän voi hankkia rokotteen itse reseptillä apteekista. Myös riskiryhmiin kuulumattomille henkilöille, jotka ovat hankkineet rokotteen reseptillä, annetaan rokote samoissa Soiten toimipisteissä.

Influenssarokotteen ja koronarokotuksen voi ottaa samalla käynnillä. Soitesta suositellaan, että influenssarokote otetaan samaan aikaan koronarokotteen syystalven tehosterokotteen kanssa, mikäli henkilö on oikeutettu koronarokotukseen.