Influenssarokotuksia neuvolassa

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite on aloittanut maksuttomat kausi-influenssarokotukset alle 7-vuotiaille lapsille ja raskaana oleville Soiten neuvoloissa. Perhon neuvolan rokotuspäivät ovat torstaina 10.11. kello 8–13 ja 22.11. kello 8–11.30.

Influenssarokotukseen varataan aika etukäteen joko sähköisesti tai puhelimitse. Mikäli perheestä rokotetaan neuvolassa samalla käynnillä useampi henkilö, tulee kaikille varata oma aika.

Puhelinajanvarauksen numero on 06 826 4477. Puhelinaika on maanantaista torstaihin kello 8–13 ja perjantaisin kello 8–11. Sähköinen ajanvaraus tehdään netissä toimivassa Omahoito-palvelussa osoitteessa https://soite.terveytesi.fi. Palvelu on avoinna ympäri vuorokauden. Omahoito-palveluun kirjaudutaan omilla pankkitunnuksilla tai muulla vahvalla tunnistautumisella, jolloin ajan voi varata itselleen. Päivät, jolloin on vapaita aikoja tarjolla näkyvät nettikalenterissa vihreällä.

Rokotettavasi saapuvan tulee ottaa mukaan henkilöllisyystodistus, jollaiseksi käy ajokortti, passi tai kuvallinen Kela-kortti. Rokottamisen helpottamiseksi kannattaa pukea vaatteet, joissa olkavarren saa helposti paljaaksi. Paikalle kannattaa tulla ajoissa. Neuvolassa käytetään kasvomaskia ja huolehditaan sekä käsihygieniasta että turvaväleistä. Rokotuksen jälkeen varaudutaan viipymään 15 minuuttia rokotuspaikalla.

Influenssakaudella 2022–2023 rokotusohjelmassa 2–6-vuotiaille tarjotaan FluenzTetra-nenäsumuterokotetta. Kaikille ikäryhmille tarjotaan pistettävää VaxitripTetra-influenssarokotetta.