Kunnanhallitus 7.11.

Kunnanhallitus päätti maanantain kokouksessaan, että Perho liittyy valtionhallinnon yhteiseen Astetta alemmas -energiansäästökampanjaan. Kampanja tarjoaa konkreettisia vinkkejä energian säästöön ja sähkön kulutushuippujen leikkaamiseen kotona, työssä ja liikenteessä. Energian hintaan ja saatavuuden ongelmiin ovat vaikuttaneet niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa Venäjän sotatoimet Ukrainassa. Talvella sähkönkäytön ja lämmityksen kustannusten odotetaan olevan poikkeuksellisen korkealla ja on varauduttava siihen, että sähköstä voi olla ajoittain pulaa. Kampanjassa on mukana lähes 800 eri tahoa yksittäisistä koululuokista järjestöihin ja yksittäisiin kotitalouksiin sekä kunnista asunto-osakeyhtiöihin.

Perhossa konkreettisia kampanjatoimenpiteitä ovat muiden muassa kunnan toimitilojen lämpötilojen optimoiminen tilojen käyttötarkoitus huomioiden, kunnan kiinteistöjen helposti korjattavien energiavuotojen kartoitus ja korjaaminen, tievalaistuksen vaihtaminen led-valaistukseen talousarvion puitteissa ja energiansäästötietouden jakaminen kuntalaisille. Uusiutuvat energiamuodot huomioidaan uus- ja korjausinvestoinneissa, mikäli se on teknisesti mahdollista. Varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa järjestetään ryhmä- tai luokkakohtaisia ideapajoja, joissa ideoidaan energiansäästövinkkejä – ja niistä viestitään koteihin ja muille kuntalaisille. Kampanjassa kunta optimoi etätyötä ja toimivia etäyhteyksiä ja sähköisiä välineitä myös päätöksenteossa mahdollisuuksien mukaan. Kunta haastaa myös kuntalaiset ja Perhossa toimivat yritykset energiansäästötalkoisiin ja osallistumaan Astetta alemmas -kampanjaan.

Kunnanhallitus keskusteli maanantaina myös muiden kunnan investointiohjelmasta ja haastavasta taloustilanteesta. Keskustelu jatkuu seuraavassa kunnanvaltuuston kokouksessa, joka pidetään 21.11.

Kunnanvirasto on kiinni itsenäisyyspäivän aattona eli maanantaina 5. joulukuuta. Virasto on suljettu myös 23.12.–30.12.