Maakunnasta kumahtaa

Keski-Pohjanmaan liiton hallinnoiman kulttuurin alueellisen kehittämistehtävän KUMAHA-hanke eli Kulttuurimaakunta-hanke on kokoamassa Keski-Pohjanmaan Kulttuurimakasiinia, josta löytyvät niin taiteen, kulttuurin kuin luovienkin alojen ammattilaisten, harrastajien ja yhdistysten tarjoamia palveluita. KUMAHA toiminnalla mahdollistetaan kulttuurihyvinvointia edistävän toiminnan järjestämistä maakunnan asukkaille.

KUMAHA etsi palveluntuottajia maakunnan Kulttuurimakasiiniin. Kulttuurimakasiinista löytyy taiteen, kulttuurin ja luovien alojen ammattilaisten, harrastajien ja yhdistysten tarjoamia palveluita.

Tämän tiedotteen lopusta ja myös kunnan Facebook-sivulta löytyy tutustumis- ja ilmoittautumislinkki, mikäli palveluntuottajan tehtävät kiinnostavat. Ilmoittautumisia otetaan vastaan 18.11. saakka.

Koottava Keski-Pohjanmaan Kulttuurimakasiini on eräänlainen kulttuuripalvelutarjotin, joka esittelee ja tarjoaa maakunnassa toimivan taiteen, kulttuurin sekä luovien alojen ammattilaisten, yhdistysten ja harrastajien palveluita. Kyseiset ostopalvelut tuodaan tunnetuiksi erilaisten sähköisten alustojen ja madollisesti myös painotuotteiden avulla. Myös muut toimijat, kuten esimerkiksi tapahtumajärjestäjät ja kulttuurimatkailua järjestävät yritykset voivat hyödyntää Kulttuurimakasiinin palvelutarjontaa.

Kulttuurimakasiinissa voisi olla tarjolla esimerkiksi erilaisia osalistavia taidetyöpajoja, musiikki- ja konserttitarjontaa, tapahtumatuotantoon liittyvää osaamista, tanssiliike- ja kuvataideterapiaa sekä ikääntyville suunnattujen kulttuurituotantojen sisältöjä. Mukana voisi olla myös kaikenikäisille suunnattuja esityksiä, vierailukohteita ja opastettuja kierroksia.

Kulttuuripalvelutarjotin on osa Keski-Pohjanmaan Kulttuurimaakunta-hanketta (KUMAHA), joka on Keski-Pohjanmaan liiton, maakunnan kuntien ja Soiten yhteinen kulttuuritoiminnan alueellinen kehittämistehtävä. Toimintaa rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

KUMAHA:n tutustumis- ja ilmoittautumislinkki: https://forms.office.com/r/zkaDqauj6k