Mielenterveysviikko Perhossa

Valtakunnallinen Mielenterveysviikko alkaa perinteisesti kynttilätapahtumilla sunnuntaina. Perhossa Mielenterveysviikolla Perhossa järjestetään peräti yhdeksän eri tapahtumaa. Tämänvuotisen Mielenterveysviikon teemana kiteytyy lauseeseen Hyvä alkaa ennen kuin vaikeudet loppuvat. Perhonjokilaaksossa viikon tapahtumien järjestämisestä vastaavat Halsuan, Kaustisen, Perhon ja Vetelin kunnat, Perhonjokilaakson seurakunnat, Keski-Pohjanmaan Sosiaalipsykiatrinen yhdistys, 4H-yhdistykset ja Kaustisen Pohjan-Veikot. Mielenterveysviikon teemaa tuodaan esille neljän kunnan kirjastoissa, kouluissa, seurakunnissa ja järjestävien tahojen toimipaikoissa.

Teemaviikko alkaa kynttilöiden sytytyksellä sunnuntaina 20.11. kello kymmeneltä kirkossa alkavan jumalanpalveluksen yhteydessä. Maanantaina 21.11. kokoonnutaan Kivikankaan kylätalolle kello 18 kuulemaan Lahja Varilan lukemia Tutan tarinoita. Sari Varila säestää yhteislauluja harmonilla. Perhon Alapään pienviljelijäyhdistyksen ja kunnan järjestämässä tapahtuman ohjelmassa on myös makkaranpaistoa ja arvontaa sekä kahvitarjoilu.

Tiistaina 22.11. Hyvän olon ilta kirjastossa. Pieniä rentoutumisharjoituksia tehdään Janne Turusen johdolla. Keskiviikkona 23.11. kello kymmeneltä alkaa makkaranpaisto Paavonkalliolla, ohjelmassa myös ulkoilua, mukana Mauri ja Tiina, järjestäjänä Mukaan-hanke. Kello 14–14.45 Mukaan-hankkeen fysioterapeutti Jaana Siermala vetää rentoutushetken.

Torstaina 24.11. kello 11–14 on K-Market Ikiliikun pihalla hernerokkatarjoilu kahvin kera kaikille! Oksakosken koulun liikuntasalissa järjestetään lautapeli-ilta kello 18 alkaen.

Perjantaina Perhon kirjasto muuttuu Tylypahkaksi, kun kello 17 alkaa lapsille ja nuorille suunnattu Harry Potter -ilta! Iltayhdeksään saakka jatkuvassa tapahtumassa on luvassa esimerkiksi kilpailuja, tehtäväpisteitä ja arvontaa.

Sunnuntaina 27.11. kello 19 Perhonsalissa on vuorossa Seija Rankisen ja SeiTu Quartetin joulukonsertti, johon on vapaa pääsy.

Harry Potter -näyttely avautuu kirjaston Sinisiivessä perjantaina 18.11. Näyttely on esillä tammikuun 21. päivään saakka. Esillä on Tylypahkan tuvista löytyvää esineistöä. Tule kokemaan Tylypahkan tunnelmaa

Perhossa järjestettävien tapahtumien lisäksi ensi tiistaina 22.11. lasten ja nuorten vanhemmat voivat osallistua Soiten ja Kokkoln nuorisopalveluiden järjestämä alueellinen vanhempainilta kello 18 alkaen. Illan aiheena on Mielen hyvinvointi perheessä – Hyvä alkaa ennen kuin vaikeudet loppuvat. Ohjelma koostuu lyhyistä puheenvuoroista. Tilaisuutta voi seurata striimattuna YouTubessa Nuorten Kokkola -kanavalla osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=2QhDRKh_UWk.

Ohjelma:

18.00                  Tilaisuuden avaus, toivoa ja näköaloja

18.15                  Lasten, nuorten ja perheiden pärjäävyyden tukeminen- lapsiperheiden palvelumalli

18.30                  Sähköinen perhekeskus/Omaperhe

18.45                  Kokemuksia Psyykkari-toiminnasta

19.00                  Meidän mielessä -hanke, mielenterveysosaamisen vahvistaminen Keski- Pohjanmaalla

19.10                  Kokemusasiantuntijan ajatuksia mielenterveydestä

19.30                  Kysymykset ja tilaisuuden lopetus