Perho ylsi viidenneksi

Perhon joukkue sivakoi Kaustisella kisatun 71. Keski-Pohjanmaan maakuntaviestin B-sarjan viidenneksi ajalla 3.05,4. Joukkue hävisi B-sarjan voiton vieneelle Luodolle seitsemän minuuttia ja 52 sekuntia. Perho jätti puolestaan Kokkolan kakkosjoukkueen kuudennelle sijalle, yli neljän minuutin päähän. B-sarjan hopealle hiihti Kalajoen kakkosjoukkue ja pronssille Kaustisen ykkösjoukkue. Sarjaan osallistui kaikkiaan 21 joukkuetta.

A-sarjan mitalistit ovat Uudenkaarlepyyn, Kokkolan ja Kalajoen ykkösjoukkueet.

Perhon värejä maakuntaviestissä puolustivat Karoliina Ukskoski, Arto Kalliokoski, Emma Anttila, Severi Honkonen, Juho Lakanen, Veera Anttila, Toni Jääskeläinen ja Inka Lakanen. Kaustisen maakuntaviesti oli Arto Kalliokoskelle 25:s.

Molemmissa sarjoissa hiihdettiin neljä perinteisen hiihtotavan ja neljä vapaan hiihtotavan osuutta. Hiihdetyt matkat vaihtelivat kolmen ja 12 kilometrin välillä.

Edellisen kerran Perho osallistui hiihdon maakuntaviestiin vuonna 2019. Joukkue oli tuolloin A-sarjan 13:s. Nivalassa vuonna 2020 hiihdettyyn viestiin Perho ei saanut joukkuetta. Perholla olisi ollut paikka A-sarjaan. Vuona 2021 ei kisattu lainkaan. Viime vuonna Sievissä käydyssä viestissä Perholla ja Vetelillä oli yhdistelmäjoukkue, joka hiihti epävirallisesti kilpailun ulkopuolella.