Yksivuotisjuhlat Mäntymetsässä

Mäntymetsän päiväkoti otettiin käyttöön päivää vaille vuosi sitten. Yksivuotisjuhlaa vietettiin maanantaina päiväkodin pihalla liikunnallisten laululeikkien muodossa.

Päiväkodissa on tänään maanantaina kirjoilla 145 lasta. Varhaiskasvatusjohtaja Saara-Maija Kalliokoski kertoo, että ensi tammikuun alussa lapsia on 153 yhdeksässä eri ryhmässä: Oravat, Jänikset, Peipot, Tintit, vuorohoitoryhmä Ketut, Siilit, Karhut, Mäyrät ja Peurat. Eri tehtävissä toimivaa henkilökuntaa päiväkodilla on 44. Eri ryhmillä on omat värisymbolinsa, jotka toistuvat sisätilojen lisäksi esimeriksi lasten turvaliiveissä.

Kun lapsilta kysyttiin, miten uusi päiväkoti toimii, tuli vastaus kuin yhdestä suusta: hyvin. Synttärijuhlassa laitettiin jalkoihin vipinää leikkimällä esimerkiksi Viikonpäivälaulu ja Fröbelin Palikoiden ikisuosikki Pää, olkapää, peppu. Kun viriteltiin Piippolan vaari -laulua, vinkkasi varhaiskasvatuksen opettaja Marianne Ukskoski Perhon vaarien suuntaan, että he voisivat tulla ulkoilemaan, leikkimään ja vaikkapa käymään metsäretkellä päiväkotilaisten kanssa.

Kutsuvieraina iloisessa juhlassa olivat kunnanjohtaja Lauri Laajala, sivistysjohtaja Anni Riihimäki, hallinto- ja talousjohtaja Terhi Kultalahti ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Pekka Riihimäki. Kunnanjohtaja kertoi miettineensä, että mitä hän toisi päiväkodin väelle muistoksi synttärijuhlasta. Hän vihjasi, että se on jotakin, mitä Satulinnassa oli. Lapset hoksasivat heti, mikä asia on kyseessä: lipputanko! Se toimitetaan päiväkodin pihalle myöhemmin. Juhlat päättyivät keksitarjoiluun. Maanantain päiväkodin väelle tarjottavan lounaan jälkiruoaksi on jäätelöä.

Lastenhoitaja Henna Saarinen ja varhaiskasvatuksen opettaja Marianne Ukskoski laulattivat ja leikittivät lapsia iloisessa yksivuotisjuhlassa.