Kasvomaskien jakelu vähävaraisille aloitetaan Soitessa

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite aloittaa kasvomaskien jakamisen vähävaraisille maanantaina 31.8.2020. Jaamme ensisijaisesti kankaisia kasvomaskeja neljä kappaletta per henkilö. Maskien mukana annetaan ohjeet kasvomaskin oikeaoppiseen käyttöön ja pesuun. Suurin osa jaettavista kangasmaskeista on uudelleenkäytettäviä kangasmaskeja, joita on ollut Soiten yksiköissä työntekijöiden käytössä. Kangasmaskit on käytön jälkeen pesty teollisesti ja säilytetty oikeaoppisesti varastossa.   

Valtakunnallinen suositus on, että kansalaiset hankkivat kasvomaskit itse. Maksuttomat kasvomaskit on tarkoitettu vähävaraisille asukkaille, jotka eivät pysty maskeja hankkimaan. Maskien jakelu perustuu luottamukseen. Kenenkään ei tarvitse todistaa vähävaraisuuttaan tai ilmaisen maskin tarvettaan jakelupisteissä. Kasvomaskeja luovutetaan hakijoille ainoastaan henkilökohtaiseen tarpeeseen ja käyttöön.

 

Soiten jakelupiste Perhossa

 

Perho:              

Kunnantalo, Keskustie 2, 69950 Perho
ti 1.9. ja ti 8.9. klo 9-11

 

Jakelupisteessä tulee asioida ainoastaan terveenä ja kävijöitä pyydetään noudattamaan turvavälejä.

Maskien jakoon liittyvissä kysymyksissä voi soittaa aikuissosiaalityön toimistosihteerille: puh. 040 8065 095 arkisin klo 9-15.

 

Milloin kasvomaskia tulisi käyttää?

 

THL suosittaa kasvomaskin käyttöä toisten ihmisten suojaamiseksi niiden sairaanhoitopiirien alueella, joissa on esiintynyt koronatartuntoja kahden viime viikon aikana.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan yli 15-vuotiaille:

  • julkisessa liikenteessä
  • koronatestiin hakeutuessa
  • riskimaasta Suomeen palattaessa
  • Kasvomaskia voi käyttää edelleen myös muissa tilanteissa, jos turvavälien pitäminen on mahdotonta.

Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä. Ensisijaisen tärkeää on edelleen noudattaa 1-2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.

 

THL:n ohjeita kasvomaskista:

Näin käytät kasvomaskia oikein, video (THL)

Suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille (THL)

Soiten kasvomaskin käyttöohje

 

Lisätietoja antaa:

Sosiaalijohtaja
Tarja Oikarinen-Nybacka
puh. 040 804 2980

t.oikarinen-nybacka@soite.fi

Palvelualuejohtaja
Marja Paananen
puh. 040 488 2847

marja.paananen@soite.fi