Kunnanvirasto suljettu 1.-26.7.2024! Kirjaamon postia ei välitetä ko. aikana.

Duudsonit vierailivat Perhossa – Tärkeä viesti koulukiusaamisen torjunnasta

Perhon keskuskoulun sekä Kirkonkylän alakoulun oppilaat saivat eilen 14.2. ainutlaatuisen ystävänpäiväyllätyksen, kun suosittu viihderyhmä Duudsonit vieraili koululla. Tapahtuma oli osa laajempaa kampanjaa, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta koulukiusaamisesta ja rohkaista nuoria puuttumaan siihen.

Jarno ”Jarppi” Leppälä sekä Hannu-Pekka ”HP” Parviainen eivät tulleet koululle viihdyttämään stunttiensa kautta, vaan he jakoivat avoimesti oman tarinansa sekä näkemyksiään koulukiusaamisesta. He korostivat, että jokaisella on vastuu toimia kiusaamista vastaan ja että kouluympäristön tulisi olla turvallinen ja kiusaamisvapaa kaikille oppilaille.

”Kaikista ei tarvii tykätä, mutta kaikkien kanssa pitää tulla toimeen. Mulla on tässä tämmöinen sopimus siitä, että meidän luokassa ei kiusata, ja jos me nyt ensin itse allekirjoitetaan tämä ja haastetaan teidät, niin lähdettekö mukaan?” heitti Jarppi kysymyksen, johon vastaus raikui varmasti viereisiin rakennuksiin saakka: ”Joooo!”

Vierailun aikana Duudsonit kertoivat oman tarinansa siitä, kuinka he ovat päässeet tekemään töitä omien unelmiensa parissa. He kertoivat myös omista kouluaikojensa kokemuksista ja siitä, miten heillä on kokemusta kiusaamisen molemmilta puolilta. He painottivat, että kiusaaminen ei ole hyväksyttävää missään tilanteessa ja että kaikkien on tärkeää puuttua siihen. Oppilaat kuuntelivat Duudsonien tarinoita kiinnostuneina ja osallistuivat aktiivisesti keskusteluun. Vierailun päätteeksi kaikki alakoulun ja yläkoulun luokat saivat ottaa yhteiskuvia Duudsonien kanssa.

Duudsonien vierailu Perhon Keskuskoululla oli osa laajempaa pyrkimystä luoda turvallisempi ja kiusaamisvapaa kouluympäristö kaikille oppilaille.

Yllätyksen koululaisille tarjosivat yhteistyössä K-Market Ikiliikku sekä OP Joki-Pohjanmaa. Kiitos, että mahdollistitte tämän tärkeän tilaisuuden ja osoititte sitoutumisenne nuorten hyvinvointiin. Yhteistyössä luomme turvallisempaa ympäristöä kaikille koululaisille. Arvostamme suuresti yritystenne panosta yhteisöömme ja toivomme tulevaisuudessa lisää vastaavanlaisia aloitteita, jotka edistävät positiivista ilmapiiriä ja yhteisöllisyyttä.

Teksti ja kuvat: Jasmin Alanko