Erityisliikuntakorttia kokeillaan Perhossa

Kuva: pixabay

Hyvinvointilautakunta on päättänyt erityisliikuntakortin kokeilusta Perhossa 1.5.2024 alkaen. Kokeilujakso kestää ensi vuoden loppuun 31.12.2025 saakka. Kokeilulla haetaan kokemuksia kortin käytöstä ja sen hyödyntämisestä erityisryhmien liikunta-aktivoinnissa.

Erityisliikuntakortti voidaan myöntää sellaisen perholaisen pitkäaikaissairaan tai vammaisen henkilön hyväksi, jota kortin käyttö voi tukea aktivoitumaan liikuntapalveluiden käytössä ja siten parantaa henkilön toimintakykyä ja hyvinvointia.

Asiakkailla on mahdollisuus saada myös ilmaiseksi avustajakortti, jos avustajan läsnäolo nähdään tarpeelliseksi liikuntasali- tai kuntosaliolosuhteissa. Erityisliikuntakortin myöntöperusteet täyttävät aikuiset tai opiskelijat/nuoret voivat lunastaa itselleen kuntosalikortin alennettuun hintaan.

Erityisliikuntakorttia haetaan täyttämällä paperinen tai sähköinen hakemuslomake, joka löytyy kunnan nettisivuilta kohdasta kuntosali. Lisäksi  paperisena kirjastosta, kuntosalin ilmoitustaululta ja vapaa-aikatoimistosta. Lomakkeen kaikki kohdat tulee täyttää huolella ja siihen tulee merkitä Kelakortin takana oleva erityiskorvattavia lääkkeitä varten myönnetty tunnus tai laittaa mukaan liite lääkärin tai muun terveydenhuoltohenkilön myöntämästä todistuksesta

Lue lisää erityisliikuntakortista ja sen myöntöperusteista tästä.

Lisätietoa erityisliikuntakortista saat vapaa-aikatoimistosta nuoriso- ja vapaa-ajansihteeriltä
puh. 040-5289 971