Our Common Path -eurooppalaiset nuoret Perhossa

Our Common Path -eurooppalaisten nuorten ryhmä saapui Perhoon!
Euroopan solidaarisuusjoukot -nuoriso-ohjelmasta rahoitettu Nuorisokeskus Villa Elban ja Perhon yhteinen projekti käynnistyi tänään Perhossa. Kymmenen vapaaehtoisnuorta aloittivat tulokoulutuksen viime viikonloppuna Kokkolassa. Viisi 18 -30 -vuotiasta nuorta naista ja miestä mm. Espanjasta, Itävallasta, Kosovosta, Ukrainasta, Ranskasta ja Italiasta ovat hakeutuneet kuukauden kestävään ympäristönhoitoon painottuvaan vapaaehtoistoimintaan Perhoon. Hanke tukee erinomaisesti Perhon hyvinvointisuunnitelmaa vuosille 2023-24, jossa ympäristöasiat nousivat vahvasti esille. Ympäristöstä huolehtiminen talkoilla yhdessä kylien kylien toimijoiden kanssa toteuttavat suunnitelman tavoitteita erinomaisesti.
Nuoret majoittuvat Jängällä Perhon Eräelämyksen tiloihin Penningintien varressa. Nuorten ylöspidosta vastaavat useamman vuoden kokemuksella perholaiset luontoalan Jorma Koivuniemi ja Mika Korte.
– Ympäristön hoitotehtävät käynnistyvät Jängän kylällä, jossa kyläyhdistys on valikoinut raivattavaksi kaksi kohdetta mm. Selkäharjulla ja Urheilutalon ympäristössä. Kyläyhdistys tarjoaa nuorille päiväruokailun maastossa, kertovat Koivuniemi ja Korte.
– Seuraaviksi raivauskohteiksi on suunniteltultu kirkonkylällä mm. Paavonkalliolla kuntorata sekä frisbeegolfrata sekä Jalmiinakodin ja Perhonjoen välinen alue. Myös Oksakosken koulun ympäristö, Lampuotin ja Möttösen Vanhantuvan ympäristöt ovat työsuunnitelmassa -mahdollisesti myös Möttösen kylätaajaman jokivarret, kertoo kunnassa työkohteita koordinoiva nuoriso- ja vapaa-ajansihteeri Petri Harsunen.
Nuoret työskentelevät päivittäin vapaaehtoistyössä klo 9.00 – 15.00 välisen ajan. Myös muita vapaa-ajan ohjelmia on suunniteltu illoiksi, jotta nuoret saisivat monipuolisia elämyksiä perholaisesta ja suomalaisesta kulttuurista.
-Tämän viikon keskiviikkona on tarkoitus pelata Perhon nuorten kanssa frisbeetä Paavonkalliolla. Viikon päästä käydään nauttimassa suomalaista liikunta- ja tapahtumakulttuurista Vimpelin Saarikentällä kun välieräottelut käynnistyvät, Harsunen paljastaa.
Luonnollisesti Perhon Eräelämykset tarjoavat iltaisin luontoelämyksiä mm. melontaa, kalastusta ja saunomista Kuusilammen rannoilla.
Toivotetaan eurooppalaiset nuoret tervetulleiksi Perhoon ja tehdään heidän olonsa viihtyisäksi.
Lisätietoja: nuoriso- ja vapaa-ajansihteeri 040- 5289 971