Kunnanvirasto suljettu 1.-26.7.2024! Kirjaamon postia ei välitetä ko. aikana.

Retkibussi vie Keski-Pohjanmaan luontoon tänäkin kesänä

Retkibussia on kokeiltu Keski-Pohjanmaalla jo kolmena kesänä hankerahoitteisesti. Kesällä 2024
Retkibussin toiminta jatkuu osin markkinaehtoisesti ja osin kuntien tukemana. Niin Perhossa, Vetelissä, Kaustisella kuin Kokkolassakin Retkibussi on koettu tärkeänä osana löydettävyyttä ja saavutettavuutta alueen matkailuyrityksille. ”Luontomatkailu, jossa kohteisiin pääsee helposti myös ilman omaa autoa, on kestävän kehityksen mukaista ja näen sen välttämättömäksi osaksi monipuolista matkailutarjontaa. Kasvava osa matkailijoista saapuu alueellemme junalla, ja he arvostavat Retkibussin tuomia mahdollisuuksia. Matkahuollon Reitit ja liput -sovelluksesta pystyy yhdellä varauksella matkustamaan vaikkapa Seinäjoelta Ohtakariin tai Salamajärven kansallispuistosta sujuvalla junayhteydellä Tampereelle”, kertoo Visit Kokkolan toimitusjohtaja Teea Pietilä.

Retkibussi liikennöi heinäkuun ajan. Torstaisin liikennöidään Toivosen eläinpuiston, Lohtajan kirkonkylän, Jukkolanmäen ja Vattajan uimarannan kautta Ohtakarin kalastajakylään. Lauantaisin reitti kulkee Kaustisen, Vetelin ja Perhon kautta Koirasalmelle Salamajärven kansallispuistossa. Kokkolassa Retkibussin pysäkki on Kauppatorilla, johon hotelleissa majoittuvien matkailijoiden on helppo löytää. Jokaiselle vuorolle on varattavissa paikkoja polkupyörille. Pyöräily on kasvava matkailutrendi ja viime kesänä Retkibussi – Vihreä matkaketju kuljettikin suuren määrän pyöräilijöitä.

Matti Louhula, luonto-ohjaajakoulutuksesta vastaava toimipaikkapäällikkö Kpedu Perhossa, sanoittaa palvelun merkitystä: ”Retkibussi tukee lähimatkailua eteläisimmän Suomen laajimpaan kansallispuistoon mukavana lomapäivän aktiviteettina. Samalla yrittäjillä on hyvä mahdollisuus tarjota palveluja ja aktiviteetteja kohdennetulle asiakasryhmälle. Salamajärven kansallispuistoon pääsee tutustumaan Retkibussilla turvallisesti ja kustannustehokkaasti.”

Kesällä 2024 Retkibussia liikennöi Tilausliikenne Honkimaa Oy. Palvelu toteutetaan yhteistyössä Perhon, Vetelin ja Kaustisen kuntien sekä Visit Kokkolan kanssa. Liput voi ostaa joko Reitit ja liput -sovelluksesta tai kuljettajalta bussissa.

Aikataulut ja reittitiedot: https://www.visitkokkola.fi/retkibussi/

Lisätietoja:

Teea Pietilä, toimitusjohtaja, Kokkolan Matkailu Oy
teea.pietila@visitkokkola.fi 044-2519131

Lauri Laajala, kunnanjohtaja, Perho
lauri.laajala@perho.com 040-0517380