Kunnanvirasto suljettu 1.-26.7.2024! Kirjaamon postia ei välitetä ko. aikana.

Verkkokurssi vanhemmille

Vaaditko itseltäsi liikaa vanhempana? Tahdotko oppia lisää itsemyötätunnosta? Nyt on mahdollisuus tulla mukaan ilmaiselle Perhepolku®-verkkokurssille.

Soite tarjoaa perholaisille ja muissa alueen kunnissa asuville 0–16-vuotiaiden lasten ja nuorten vanhemmille mahdollisuuden osallistua maksutta Perhepolku-nimiselle verkkokurssille. Kurssin tavoitteena on vahvistaa vanhemman myötätuntoa itseään kohtaan ja tukea myötätuntoista vuorovaikutusta sekä parisuhteessa että perheessä.

Itsenäisesti tehtävällä verkkokurssilla voi esimerkiksi testata oman myötätuntonsa ja kirjoittaa itselleen myötätuntoisen kirjeen. Kurssi sisältää tietoa, tehtäviä ja vinkkejä sekä toisten vanhempien vertaistarinoita lapsiperheen arjesta.

Soiten alueella asuvilla vanhemmilla on mahdollisuus osallistua pikkulasten (0–6-vuotiaat), koululaisten (7–11-vuotiaat) ja teinien (12–16-vuotiaat) vanhempien verkkokursseille. Perhepolku on rekisteröity tavaramerkki ja verkkokurssin on suunnitellut Perhepolun kehittäjä ja kouluttaja, väitöskirjatutkija Tellervo Uljas.

– Kurssin suorittamiseen käytettävä aika on yksilöllistä ja kurssin voi tehdä omassa tahdissa. Suositus on, että tehtäisiin yksi kurssi viikossa, jotta annettaisiin aikaa omille ajatuksille.

Uljas kertoo, että pikkulasten vanhemmille suunnattu verkkokurssi julkaistiin keväällä 2021 ja koululaisten ja teinien verkkokurssit syksyllä 2021. Soite on tilannut kurssit vuoden loppuun saakka eli myöhemminkin kurssille ehtii osallistua.

– Saadun palautteen mukaan 95 prosenttia käyttäjistä on pitänyt kurssin sisällöstä. 94 prosenttia on kokenut kurssin hyödylliseksi ja 91 prosenttia on kokenut saavansa tukea itsemyötätuntoonsa.

Tänä vuonna 80 kunnassa on ollut mahdollisuus osallistua pikkulasten vanhempien kurssille ja 60 kunnassa koululaisten ja teinien vanhemmille tarkoitetulle kurssille. Luvussa ovat mukana Soiteen kuuluvat kunnat.