Rassauspajan toiminta käynnistyy Perhossa elokuun lopussa

Perhon mopojen ja muiden liikkumisvälineiden rassaamisesta sekä korjaamisesta kiinnostuneet nuoret saavat oman harrastetilan Makrohallista Vehmassuontien varrelta. Harrastetilaa on toivottu pitkään ja nyt kevään aikana asia on saatu Perhon kunnan puolelta nytkähtämään eteenpäin.

Toiminnan pyörittämiseen on lupautunut kaksi perholaista vetäjää.  Moottoreita ja koneita itsekin korjaileva sekä nuopparilla tutuksi tullut Kimmo Vasalampi sekä ratapyöräilyä kilpailumielessä harrastava Aleksi Linna. Ensimmäisellä kerralla keskiviikkona 30.6.2023 on paikalla molemmat vetäjät.
Rassauspajassa järjestettävälle toiminnalle on laadittu pelisäännöt, jotka Hyvinvointilautakunta on hyväksynyt. Toiminta käynnistyy aluksi keskiviikkoiltapäivisin ja alkuiltaisin 30.8.2023 alkaen.
Toimintaa on suunniteltu kohdistettavan Harrastamisen Suomen mallin -mukaisena kerhotoimintana heti koulupäivän jälkeen ja myöhemmin klo 16.00 jälkeen mukaan voivat liittyä myös peruskouluiän ylittäneet ja alle 20-vuotiaat nuoret. Toiminta käynnistyy aluksi yhdellä illalla per viikko. Toiminnan suosion perusteella arvioidaan onko toimintaa tarkoituksenmukaista laajentaa esimerkiksi perjantai-iltoihin.

Toiminnalla saadaan toivottavasti rauhoitettua kylän raittia hurjastelulta ja ilkivallalta sekä nuorille mielekästä ja tavoitteellista tekemistä. Rassauspaja on päihteetön tila ja sinne voidaan ottaa tilaan rajoitetusti nuoria kerrallaan. Tilaa tullaan kalustamaan erilaisilla työkaluilla ja välineistöllä.

– Nuorten kohtaaminen matalalla kynnyksellä on tärkeässä roolissa, kertoo Kimmo Vasalampi, toinen rassauspajatoiminnan vetäjistä.

Lisätietoja vapaa-aikatoimistosta nuoriso- ja vapaa-ajansihteeriltä tai kerhotoiminnan vetäjiltä Kimmo Vasalammelta puh. 046-9495 949 tai Aleksi Linnalta 044-271 2249.