Kunnanvirasto suljettu 1.-26.7.2024! Kirjaamon postia ei välitetä ko. aikana.

Suunnistaja Karoliina Ukskoski ja Perhon kunta yhteistyöhön

 

Perhon kunta ja perholaistaustainen huippusuunnistaja Karoliina Ukskoski ovat neuvotelleet kolmivuotisen (1+2) yhteistyösopimuksen tukemaan Ukskosken huipulle tähtäävää valmentautumista ja kilpailemista.
Ukskoski on 26-vuotias Jyväskylässä fysioterapiaa opiskeleva naisurheilija, Perhon Kirin kasvatti, edustanut sen jälkeen neljä vuotta (2017-20) Tampereen Kooveeta ja kuulunut kaudesta 2021 Lahden Suunnistajat-37 -seuran naisten edustusjoukkueeseen.

 

 

Ukskoskella on nuorten sarjoista saavutuksena MM-pronssi sprinttisuunnistuksesta vuodelta 2015 sekä kymmenen SM-mitalia sekä hiihdon SM-mitali nuorten sarjasta. Naisten sarjassa saavutuksena kaksi SM-viestimitalia sekä viime kaudelta henkilökohtainen SM-pronssimitali naisten pitkältä matkalta. Venlojen viestissä 2022 Lahden Suunnistajien joukkue sijoittui kuudenneksi, toiseksi parhaan suomalaisjoukkueena Ukskosken aloittaessa viestin. Nuoren naisen tavoitteena on nousta MM-joukkueeseen Sveitsiin 9.-17.7.2023 ja menestymään siellä. Joukkueeseen pääsy edellyttää kesäkuun alun näyttökilpailuissa onnistumista.

 

Kuva: Karoliina Sveitsin maailmancupissa 2022
Kuvaaja: Sandro Anderes

– Perho on kotikuntanani ollut minulle aina tärkeä, vaikka urheilu ja opinnot ovat vieneet maailmalle. Olen erittäin iloinen ja kiitollinen tästä yhteistyöstä, joka mahdollistaa minulle laadukkaan panostamisen urheilu-uraani tulevina vuosina, Karoliina Ukskoski kiittelee yhteistyön syntymisestä.

Neuvoteltu urheilijayhteistyösopimus on kolmivuotinen (1+2) ja perustuu vastavuoroiseen kumppanuuteen kuitenkin niin, että yhteistyö tukee urheilijan valmentautumista ja kilpailemista keväästä syksyyn ulottuvalla kilpailukaudella. Yhteistyöhön kuuluu näkyvyyselementtejä, viestintäyhteistyötä eri kanavissa, urheilijavierailuja. Yhteistyösopimukseen liittyy molempien osapuolten sitoutuminen antidopingtyöhön.
Kunnan puolelta yhteyshenkilönä toimii nuoriso- ja vapaa-ajansihteeri Petri Harsunen.

– Todella hienoa, että saimme rakennettua yhteistyön Karoliinan kanssa. Hän on monella tapaa esimerkillinen urheilija – kannustava, aktiivinen, oma-aloitteinen, avoin ja positiivinen, joka aina halunnut pitää kotipaikkakuntaansa Perhoa esillä. On ollut hieno seurata Karoliinan urakehitystä ja samalla kuulla ja lukea hänen postauksiaan Perhon elinvoimasta ja yrityksistä, luonnosta ja harrastusmahdollisuuksista, kunnanjohtaja Lauri Laajala kehuu.

Lisätietoja:
Karoliina Ukskoski, puh. 0400-394 950, karo.u@hotmail.com
Perhon kunta, Petri Harsunen, puh. 040-5289 971, petri.harsunen@perho.com