Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö on ammatillista ohjaustyötä 15-28 –vuotiaille nuorille, jotka ovat koulutuksen tai työelämän ulkopuolella ja tarvitsevat tukea esimerkiksi itsenäistymisessä ja elämänhallinnassa. Etsivä nuorisotyö perustuu nuoren vapaaehtoisuuteen ja nuoren kanssa tehtävään yhteistyöhön. Työ on tavoitteellista ja nuoren tarpeista lähtevää.

Etsivä nuorisotyö on täysin vapaaehtoista, luottamuksellista ja maksutonta.

Etsivä nuorisotyöntekijä on ”nuoren puolella, ei puolesta”. Nuoren kanssa etsitään ratkaisuja nuoren pulmiin ja kysymyksiin, ja tuetaan nuorta hakeutumaan niihin palveluihin, joita hän tarvitsee esimerkiksi toimeentuloon, opiskeluun, työelämään, asumiseen ja harrastuksiin liittyen. Nuori itse on kuitenkin vastuussa omasta elämästään ja päättää itse siitä, mihin suuntaan elämäänsä haluaa viedä. Nuori ratkaisee oman elämänsä haasteita ja rakentaa haluamansalaista tulevaisuutta. Nuoren ei kuitenkaan tarvitse selvitä tästä kaikesta yksin, joten siinä voi etsivä nuorisotyöntekijä olla apuna ja kanssakulkijana – nuoren itse niin halutessaan. Nuori saa aina valita, ottaako hän etsivän nuorisotyön tukea vastaan vai ei.

Jos Sinä olet nuori tai tiedät nuoren, joka tarvitsisi vähän apua ja tukea, niin ota rohkeasti yhteyttä – olen täällä ihan Sinua varten. Etsitään yhdessä vastauksia kysymyksiin!

Elina Huttunen
Etsivä nuorisotyöntekijä / Perhon kunta
Kunnanviraston yläkerta (Keskustie 2, 69950 PERHO)
elina.huttunen(at)perho.com
Puh. 040 162 2362
Facebook: Etsivä Nuorisotyöntekijä Perho
Instagram: @etsiva_elina
SnapChat: Etsiva Elina Perho
Discord (Anonyymi yhteydenotto): https://discord.gg/KcpnJWe

Etsivä nuorisotyö logo