Perhoviikko houkuttelee eri-ikäisiä monipuolisilla tapahtumilla

Perinteinen Perhoviikko palaa koronan jälkeiseen ”normaaliin” runsaalla ohjelmatarjonnalla sijoittuen kahden viikonlopun yli. Perhoviikkoa vietetään tänä vuonna 28.7. -6.8.2023. Paikalliset yhdistykset ja toimijat on saatu hienosti mukaan tarjoamaan lähes kolmekymmentä erilaista tapahtumaa kuntalaisille ja miksei laajemmallekin joukolle.
– Tapahtumaviikon suunnittelu käynnistetiin hyvissä ajoin jo talvella. Eipä ole tarvinnut ketään patistella järjestämään ohjelmaa. Toimijat ovat olleet innoissaan muutaman koronavuoden supistetun tapahtumatarjonnan jälkeen, toteaa tapahtumaviikon kokoon juossut nuoriso- ja vapaa-ajansihteeri Petri Harsunen Perhon kunnasta.

Markkinapäivä ja Perhonjoen Tango -kesäillan tanssit avaavat Perhoviikon Seurojentalolla

Markkinapäivää vietetään poikkeuksellisesti Seurojentalon pihalla aloitusviikon lauantaina. Paikalle on tulossa mukavasti torimyyjiä sekä paikallisia että naapuripitäjistä. Markkinapäivän ohjelmassa on musiikkia, puheita, haastatteluja, yllätysvieraita ja perinteiset Lions Clubin latoarpajaiset.
Illalla menot jatkuvat tangomusiikin tahdittamina. Lavalle nousevat sekä tangokuninkaallisia että kokeneita tanssikansan viihdyttäjiä. Nimet Pirita Niemenmaa, Jaska Mäkynen sekä TT Purontaka takaavat viihdyttävän illan tanssikärpäsen pureman saaneille.

Lampuotin talo ja Möttösen Vanhatupa avoinna koko viikon
Paikallinen historia ja kulttuuri ovat hienosti esillä niin Humalajoen Möttösen Vanhassa tuvassa kuin Salamajärvellä Lampuotin talossa. Möttösen Vanhassa tuvassa on esillä Marita Liulian valokuvanäyttely ”Viimeiset sissit”, joka kertoo talon viimeisistä asukkaista hänen äitinsä vierailun yhteydessä.
Lampuotin vanhassa, vuonna 1805 rakennetussa talonpoikaistalossa on esillä vanhaa esineistöä ja valokuviakin talon ja kylän historiasta. Kyläläiset ovat järjestäneet kahvitarjoilun aukioloaikoina.
Perhon Kirin käynnistämän hankkeen puitteissa kerätään perholaista urheiluhistoriamateriaalia ja osa on jo esillä Perhonlinna-kirjaston näyttelyhuoneessa.
– Kiinnostus vanhoihin taloihin ja niihin liittyviin muistoihin on kysyntää. Molemmat talot ovat auki päivittäin: arkisin klo 15-18 ja viikonloppuisin klo 12-15, kerrotaan Perhon vapaa-aikatoimesta.

Yöjuoksua, tanssit, konsertteja ja yhteislaulua
Lasten mehudisco ja ”Juuret ja Sydän Perhossa”- musiikkitapahtuma käynnistävät Perhoviikon tulevana perjantaina Seurojentalolla. Liikunnan ja urheilun ystäville ja harrastajille on viikolla kattavasti matalankynnyksen tarjontaa niin pyöräily-, yövaellus-, yöjuoksu-, korttelisuunnistustapahtumilla sekä frisbeegolfin parikilpailulla. Perheet on huomioitu mm. omilla uusilla perhepyöräily- ja Metsämörri -vaelluksilla. Perhon yleisurheilumestaruuksista kamppaillaan lasten yleisurheilutapahtuman jälkeen maanantai-iltana. Urheilutarjonnan päättää pesäpallon maakuntasarjan ottelu päätössunnuntaina, jossa Kiri kohtaa Oulaisten Huiman joukkueen.
Konserteista voidaan mainita mm. sopraano Minna-Leena Lahden konsertti kirjastolla sekä Ollien Seurojentalon ilmaiskonsertti nuorille. Pikkulapsille ja perheille on oma musiikki- ja leikkitapahtuma Mäntymetsän päiväkodilla. Oksakosken koululla on tarjolla yhteislauluilta päätösviikonlopun lauantaina.
Seurakunnan hartaushetki pidetään tänä vuonna Jängän Urheilutalolla. Lisäksi järjestetään vohvelikahvila Seurakuntatalolla sekä Jumalanpalvelus- ja kirkkokahvitapahtuma Humalajoen Joutenhovin luontokirkossa.
Muita tapahtumia ovat mm. Möttösessä järjestettävät toritapahtuma Perinnepirtillä ja rantaongintakilpailu uimapaikan yhteydessä. Kovasti kiinnostusta herättänyt koirien petotesti järjestetään tenniskentän ja kaukalon välisellä alueella elokuun ensimmäisenä perjantaina.

Perhoviikon ohjelma ja esite löytyvät osoitteesta www.perho.com/tapahtumat
Lisätietoja: Petri Harsunen, nuoriso- ja vapaa-ajansihteeri 040-5289 971, petri.harsunen(a)perho.com