Sähköinen Asuntohakemus  - Tulostettava Asuntohakemus (PDF)
(Sähköinen hakemus allekirjoitetaan pankkitunnuksilla tai Mobiilivarmenteella)

- Sähköinen asunnon irtisanomisilmoitus  - Tulostettava asunnon irtisanomisilmoitus
(Sähköinen hakemus allekirjoitetaan pankkitunnuksilla tai Mobiilivarmenteella)

- Ilmoita vuokra-asuntosi huoltotarpeesta

Lisätietoja voit kysyä:
Asuntosihteeri Kirsi Anttila
040 684 2850 / kirsi.anttila(at)perho.com


Perhon kunnan vuokra-asunnot

Perhon kunnan alueella on reilu satakunta vuokra-asuntoa. Vuokra-asunnot sijaitsevat Perhon kirkonkylällä ja Oksakoskella. Vuokra-asunnot ovat pääsääntöisesti rivitaloja, lisäksi on muutama paritalo sekä ensisijaisesti opiskelijoille tarkoitettuja soluasuntoja. Alempana sivulla on asunnoista tarkempaa tietoa.

Asunnon hakeminen

Asuntoa haetaan täyttämällä joko sähköinen asuntohakemuslomake tai voi myös käyttää tulostettavaa versiota ja toimittaa se tekniseen toimistoon asuntosihteerille. 

Hakemus on voimassa 6kk sen jättöpäivästä lukien ja hakija itse huolehtii sen voimassa pysymisestä. Hakemuksen voimassaoloaikaa voi jatkaa ottamalla yhteyttä asuntosihteeriin. Hakijan asunnontarpeessa tai muissa hakemuksen tiedoissa tapahtuneista muutoksista tulee ilmoittaa välittömästi asuntosihteerille, jotta hakemus pysyy ajantasaisena. Vuokratoimikunta suorittaa asukasvalinnat vain hakemuksissa esitettyjen tietojen ja toiveiden pohjalta.

Vuokratoimikunta pyrkii kokoontumaan pääsääntöisesti joka kuukauden ensimmäinen perjantai, mutta muutoksia kokoontumisaikoihin voi tulla esimerkiksi lomakausien aikana. Asuntoja ei jaeta hakemuksien saapumisjärjestyksessä, vaan ne perustuvat tarveharkintaan. Etusijalle asukasvalinnoissa asetetaan kiireellisimmässä asunnon tarpeessa olevat hakijat.

Asuntosihteeri ottaa yhteyttä vuokratoimikunnan kokouksien jälkeen niihin hakijoihin, joille asuntoa voidaan tarjota. Saatuaan asuntotarjouksen, hakijalla on kaksi viikkoa aikaa päättää, ottaako hän tarjotun asunnon vastaan. Asuntoa voi käydä katsomassa ennen päätöksen tekoa. Tulostettava hakemus TULEE OLLA ALLEKIRJOITETTU.

Tulostettavan hakemuksen voi palauttaa asuntosihteerille sähköpostitse tai postitse. 

Perhon kunta

tekninen toimisto / asuntosihteeri

PL 20

69951 Perho

Muuttaminen ja irtisanominen

Jos hakija päättää ottaa vastaan hänelle tarjotun asunnon, tehdään sen jälkeen vuokrasopimus aina kirjallisesti. Avaimet asuntoon luovutetaan sen jälkeen, kun vuokravakuus, joka on yhden kuun vuokran suuruinen, on suoritettu.

Myös asunnon irtisanominen tehdään aina kirjallisesti asuntosihteerille. Irtisanomisaika on yksi kuukausi.

Vuokra-asunnot

Jaakonkuja 1-6

   

Jaakonkujan rivitalot on rakennettu vuosina 1996-2000. Rivitaloja on yhteensä viisi, joissa on 9kpl yksiöitä ja 5kpl kolmiota. Jaakonkujalla vuokra on 8,10€/m². Rivitaloissa on kaukolämpö.

Perhon kartano, Eeronkuja ja Kiveläntie

 


Eeronkuja 2 ja Eeronkuja 4 on rakennettu vuonna 1987. Eeronkujalla on yhteensä neljä rivitaloa. Eeronkujan rivitaloissa on 3kpl yksiöitä, 7kpl kaksioita sekä 5kpl kolmioita. Eeronkujan rivitalojen vuokra on 7,64€/m². Taloissa on kaukolämpö. Oksakoskella sijaitseva paritalo on rakennettu 2009. Paritalossa on kaksio ja kolmio, joissa vuokra on 8,00€/m². Talossa on maalämpö.

Kinniäntie 2

Kinniäntien rivitalot on rakennettu alunperin vuosina 1981-1982, mutta niissä on parhaillaan menossa peruskorjaus, joka tulee viimeistenkin asuntojen kohdalla valmiiksi vuoden 2016 loppuun mennessä. Kinniäntiellä on kuusi rivitaloa, joissa on yhteensä 6kpl yksiöitä, 9kpl kaksioita ja 4kpl kolmioita. Remontoitujen asuntojen vuokra on 7,15€/m² ja remontoimattomien 6,10€/m². Taloissa on kaukolämpö.

Lehdontie 3

 

Lehdontien rivitalot on rakennettu vuonna 1989. Lehdolla on 2kpl kolmioita ja 6kpl kaksioita. Lehdontien asuntojen vuokra on 6,06€/m². Taloissa on öljylämmitys, pesuhuoneissa lattialämmitys sähköllä.

Kellokumpu, Kiveläntie 855 ja 837

 

Kellokummun rivitalot on rakennettu vuosina 1990-1992 ja niitä on yhteensä neljä. Yhteensä Kellokummussa on 4kpl yksiöitä, 4kpl kaksioita ja 2kpl kolmioita. Vuokra on 5,25€/m². Taloissa on sähkölämmitys.

Perhon opiskelija-asunnot, Riihikankaantie 1

Opiskelija-asuntojen kaksi rivitaloa on rakennettu vuonna 2005. Rivitaloissa on kaksi yksiötä ja viisi kahden hengen soluasuntoa. Vuokra opiskelija-asunnoissa on 8,50€/m². Taloissa on maalämpö.

Rivihiekka, Tuomaankuja 2

Rivihiekka on rakennettu vuonna 1992. Rivihiekassa on kaksi rivitaloa, joissa on yhteensä 3kpl yksiöitä, 2kpl kaksioita ja yksi kolmio. Vuokra on 5,25€/m². Taloissa on sähkölämmitys.

Vuokrarivitalo, Keskustie 12

Vuokrarivitalo on rakennettu alunperin 1976, mutta se on peruskorjattu. Rivitalossa on 3kpl yksiöitä, 6kpl kaksioita ja yksi neliö. Vuokra on 7,23€/m². Taloissa on kaukolämpö.

Vuokratalot, Keskustie 14

 

Vuokratalot on rakennettu vuonna 1978. Yhteensä niissä on 5kpl kaksioita ja 2kpl kolmioita sekä yksi yksiö. Vuokra on 6,09€/m². Taloissa on kaukolämpö.

As Oy Perhonjokiranta, Vehtarinkuja 6

 

Vehtarinkujan kaksi taloa on rakennettu 2013. Perhon kunnalla on vuokrattavana 3kpl kaksiota, joissa vuokra on 10,00€/m². Asunnot ovat myös myynnissä. Taloissa on kaukolämpö.

Sahinkosken paritalo

Sahinkosken paritalo on rakennettu vuonna 2004. Siinä on kolmio ja neliö, joissa vuokra on 8,6€/m². Talossa on sähkölämmitys.

Kalliontie 2

Kalliontien rivitalo on rakennettu vuonna 1985 ja siinä on viisi yksiötä. Vuokra on 6,08€/m². Talossa on sähkölämmitys.

Asuntojen tarkemmat sijainnit voit katsoa kartalta TÄÄLTÄ.

 

Muut maksut


Vuokran lisäksi asumiseen liittyy muita kuluja:

- jokainen asukas tekee itse sähkösopimuksen ja maksaa sähkönkäytöstään kulutuksen mukaan

- suurimmassa osassa asunnoista on oma vesimittari, jolloin vedestä maksetaan kulutuksen mukaan, muussa tapauksessa peritään vesimaksu, joka on tällä hetkellä 8,89e/hlö/kk

- autopaikka maksaa 4,20€/kk